3 trin til bedre mål

Hvorfor er det så vigtigt at sætte klare mål? Jeg tror det klare svar på dette spørgsmål er: For at vide hvor man skal gå hen.

Herefter kan man så finde ud af hvordan – men hvis målet ikke er der, er for uklart, for urealistisk eller udefinerbart så er det virkelig svært at definere om en virksomhed eller et projekt går godt eller skidt – eller om man selv er på rette vej.

Mangler målene, så fornemmer jeg ofte at selv de bedste intentioner og energi langsomt forsvinder – fordi man ikke kan måle om der sker en udvikling. Om man er på rette vej.

Derfor bruger jeg ofte nytåret til lige at holde mig selv op på hvad jeg godt kunne tænke mig at bruge det nye kommende år til. Et helt nyt år – klar til at bruge på præcis det jeg allerhelst vil arbejde med og have i mit liv. Måske også en status på året der er gået. Er der noget der skal ryddes op i? Siges farvel til? Strammes op på?

– Men jeg når sjældent mine mål og så bliver jeg skuffet, så jeg kan ikke lide at sætte nogen, fortalte en kursist mig forleden på en workshop.

Hvortil jeg spurgte om hvordan hun satte sine mål?
Således hun var sikker på de blev realistiske for hende at nå og dermed også attraktive og motiverende (fremfor det modsatte).

Trin 1
Det er smart med SMART-mål

Måske kender du den i forvejen – men ellers er SMART-modellen en super effektiv, og simpel måde at tjekke at de mål du sætter også er Specifikke, Målbare, Attraktive, Realistiske og Tidsbestemte. Mange kender den. Få anvender den i praksis.

Trin 2
Skriv ned og del  

Efter du har skrevet dine mål ned efter SMART- så sørg for at dele dem med nogen og få sagt dem højt.

HUSK, jo flere du involverer, inddrager og deler med – jo mere comitted er du for at nå i mål og for at holde gejsten, når den første energi har lagt sig. Du kan også med fordel hænge dine mål op eller have dem et sted hvor du ofte ser dem. (køleskab, opslagstavle eller lign)

Du kan evt. bruge dette lille arbejdsark på at komme hele vejen rundt om dine mål. Se på hvad der evt kunne forhindre dig i at komme i mål, og hvem du evt skal involvere for at sikre dig på vejen.

Trin 3
Hvad skal der til?

Herefter er det tid til at kigge på hvad det vil kræve at nå i mål, hvad skal der til? Hvilke aktiviteter skal du søsætte og hvornår. Få planlagt for året, således du ved hvad der skal ske i god tid og kan få det optimale afsæt.

Vi har hjulpet dig med en mini aktivitetsplan som du kan udfylde for de enkelte måneder. Download den gratis her.

Rigtig god fornøjelse
Husk på, at uanset hvad du drømmer om – så bliver det langt lettere at nå derhen hvis du ved hvilken vej du er på vej i, og har tænkt over hvad der skal til

Linn er uddannet indenfor markedsføring og har siden 2001 arbejdet med salg, projektudvikling og markedsføring, primært indenfor medie-og forlagsbranchen. Siden 2010 har hun drevet konsulent virksomheden GetThere.dk som rådgiver og varetager branding, markedsføring og konceptudvikling for virksomheder og virksomhedsejere.
Siden 2013 har hun stået bag konceptudvikling og facilitering af det eksklusive branchenetværk for virksomheder EquiLink.dk, og er  desuden medejer og stifter af DogCoach.dk som designer og producerer populært tøj til hundeejere, som sælges i flere lande.

By | 2018-06-06T09:50:16+00:00 juni 1st, 2018|Ikke-kategoriseret|