Hvorfor kvinder ikke tør fejle

Hvordan kan det være, at så få kvinder vælger at satse på et iværksætterliv?

At for hver enkelt kvinde der vælger at springe ud i livet som selvstændig erhvervsdrivende, er der 3 mænd som starter op – stadig den dag i dag, på trods af at vi skal være moderne kvinder der tror på ligestilling og generelt betragter os på fuldstændig ligefod som mænd.

Faktisk er tendensen de senere år forværret, idet andelen af nye kvindelige iværksættere siden 2011 er faldet fra 34% til 26% (*jf. Erhvervsministeriet) .. trist udvikling for Danmark og for kvinderne ikke mindst..

– “Hvorfor er LightWork egentlig kun for kvinder?” Spørgsmålet kom fra en enkelt vildfaren mand, som havde fået tilmeldt sig den kommende info-aften..

Svaret er enkelt:

Der er forskel på hvad der driver og motiverer kvinder og mænd.

Ikke kun i hverdagen, men også når vi skal arbejde med drømme, frygt og passion.

Et godt eksempel fra forleden, illustrerer forskellen helt klart.
Da jeg dropper forbi på besøg hos en kammerat.

Han er helt opslugt af et gigantisk ”gør-det-selv” projekt, som i korte træk går ud på at save et kæmpehul i loft og tag på hans taglejlighed og installere et kæmpemæssigt loftsvindue.

Allerede få minutter efter jeg har sagt hej til gips-gutten på stigen, bliver forskellen på mænd og kvinders tilgang til projekter åbenlys..

Mit første spørgsmål går nemlig på noget i retning af,: – om det er noget han har søgt om lov til i ejendommen og om han i det hele taget ved hvordan han laver sådan noget (…manden er langtfra håndværker…)

-“Næh ikke rigtig”, siger han helt glædestrålende og ubekymret – “men det finder jeg vel ud af hen af vejen går jeg ud fra”…

Forleden så jeg på hans insta-profil at projektet var blevet vellykket, og nu var færdigt, manden var stolt og glad!

Det slog mig, at det PRÆCIS også er det, der også gør sig gældende i statistikken om ubalancen i iværksætter-opstarts fordelt på køn.

Mænd er ofte ikke bange for at lave fejl.
De hopper gladelig ud i eventyret, og opdager først meget senere hvor meget de skal have styr på for at bygge en succesfuld virksomhed.

Hvorimod os kvinder gerne lige vil have en plan først. Vi vil rigtig gerne undgå at fejle, undgå at kaste os ud i noget hvor vi ikke på forhånd har kontrol eller styr på facit. Undgå fiaskoer.

Så vi holder os tilbage, satser på de mere sikre kort. Er mere jodbundne og undersøger fakta inden vi giver os i kast med eventyret

Er det en dårligere tilgang?

Næh – det tror jeg såmænd ikke. Jeg tror faktisk også, at færre kvinder laver ”fiasko” start-ups sammenlignet med mænd. Når vi endelig kommer i gang altså… og det er jo så nok der den halter lidt for os.

Som alt andet i livet er det en balance at starte et iværksætterliv op.

En hårfin blanding af mod, passion, en smule galskab sammenholdt med planlægning, struktur og opfølgning der efter min mening giver grobund for succes som iværksætter.

Vi har brug for begge dele – ligesom vi har brug for begge køn.

Nej – jeg tror ikke, at os kvinder har færre drømme eller lyst til at få levet dem ud.
Vi har ofte blot brug for en anden tilgang, end hovedkulds at kaste os ud på dybt vand og så der skulle lære at svømme..

Så kære modige mand der tilmeldte dig LightWork.
Jeg elsker din entusiasme, men denne gang er det altså kun for kvinder – sorry!

Det er på tide at kvinderne kommer frem i bussen og viser, at man altså godt kan drive en succesfuld virksomhed uden at behøve at blive til en lille mand i jakkesæt.

Går du med en lille iværksætterdrøm i maven? – men savner en klar actionplan for, hvordan du kommer godt i gang på en mere sikker måde, så

Husk at få dig tilmeldt LightWorks infoaften d 16 august.
Det er helt gratis og vi vil elske at møde dig og høre om dine drømme.

Det er dit liv – make it count

Vi ses

By | 2018-08-09T12:16:40+00:00 august 9th, 2018|Ikke-kategoriseret|