Uden livsgaranti

Hvad er det værste der kan ske?

Det er et af de der irriterende spørgsmål, man som coach lærer at stille klienter.
Sådan de kan få sat ord på, hvad der er det allerværste de forestiller kan komme til at ske er, og for at de kan få afkodet frygten en smule.

Og hvor fortærsket den sætning er, så er den jo sand.

Ofte er det allerværste der kan ske, jo langtfra det som sker….
Men alene tanken om hvad der eventuelt kunne komme til at ske, afholder os ofte fra at tage action på noget som føles lidt småfarligt – for hvad nu hvis…

Jeg er både optaget af, og fascineret af, hvad det er der adskiller dem der handler fra dem der ikke gør.
Dem som går efter deres mål og drømme og dem som nøjes med at tale om dem.

Hvorfor er nogle mennesker gode til at få omsat deres drømme til virkelighed, mens andre sidder og hænger i bremsen i år eller måske for evigt?

Denne fascination har ført til mange sjove og interessante samtaler verden over. For alle har drømme og passioner, og jeg elsker at høre folk begrundelser for at de har valgt at forvalte deres liv som de har.

Det der går igen hos mange drømmejægere, er konstellationen – kombinationen imellem frygt, mod og handlekraft – og vigtigere endnu.
Evnen til at håndtere dem begge.

For nogle er frygt en showstopper – for andre en driver.

For nogle skaber utryghed handlekraft, mens andre bliver lammet.

Det er både interessant og væsentligt, at det ofte er i livskriser vi vælger de allerstørste tranformationer i vores liv – som om vi først lige skal ud af komfortzonen for rigtigt at komme i gang
– og så ruller lavinen ellers.

Ofte er det sådan at en livkrise faktisk ofte tvinger os til at forholde os til hvad der er væsentligt for os. Hvad der har betydning – hvad der er sådan rigtigt vigtigt.

At kriser som f.eks. stress, sygdom, skilsmisse, tab af job eller lign.) fjerner alle de slør af komfort, som faktisk hæmmer os i at handle og turde gå mod vores drømme.

En kvinde sagde for nylig til en mentor samtale: ”Hvis bare jeg vidste at jeg kunne leve af de, så var det jo ikke så farligt at komme i gang som iværksætter.
Altså det ville jo være meget lettere hvis jeg havde en rig mand og jeg vidste at jeg ikke var tvunget til at skulle kunne leve af det med det samme.. ”

Mit svar var nogenlunde således: Ja – men er det ikke også fantastisk at du nu har muligheden for nu helt selv at bestemme og beslutte hvad der skal ske og hvornår – uden at skulle tage højde for at være enige med nogen. Og at du får chancen for at bevise (også) overfor dig selv at du sagtens selv kan.
Så når du møder den rige mand, så ved du at du aldrig behøver at være afhængig af ham, men kan bare vælge at være sammen med ham når og hvis du har lyst…

Men jo jo bevares, jeg kender da godt det der med at have lyst til at få en garanti. For ville det ikke være rart hvis man vidste hvad der kom til at ske på forhånd?

– Så man slap for at date de forkerte typer og ikke traf dårlige forretningsbeslutninger?

Måske – til tider ville det nok være lettere.

Men ville det være sjovere?
Mere spændende?

Næppe.

Tværtimod så føler jeg ofte at nerven netop er lige der, midt i spændingsfeltet – der hvor jeg er presset ud af alt det trygge, og bliver tvunget til lige at ryste posen en ekstra gang.
At mærke hjertet banke lidt ekstra

Det er præcis der jeg kan mærke at jeg lever – og det er også der, jeg tit træffer de allerbedste beslutninger for mig selv, der hvor alt står åbent og jeg satser hele pladen.

Jeg tror generelt ikke på fedtspilleri her i livet – min overbevisning er klart, at det man investerer er lig den indsats man får retur.
Så satser jeg aldrig – så vinder jeg sørme heller ikke.

Men der hvor jeg trodser logik, jantelov og rationale og gør det alligevel – på trods af at det er uden garanti og at det føles kæmpe utrygt.
Det er med garanti også de øjeblikke jeg efterfølgende ser tilbage på med stolthed, fordi jeg ved : at det også er netop der, jeg vokser allermest som menneske.

Så nej, der findes ingen garantier her i livet – men jeg vil garantere dig at livet giver dig præcist det tilbage som du tør at gå efter at tage.

Så hvad har du gjort for nylig der var uden garanti?

By | 2018-11-14T18:34:18+00:00 november 14th, 2018|Ikke-kategoriseret|