Lær at være modig

Jeg elsker at rejse, at tage ud uden en helt fastlagt plan, møde nye mennesker, hoppe på et tog og bare stige af der hvor det ser spændende ud. At finde eventyret overalt, både på rejsen og i hverdagen.

Wauw hvor er du modig siger mange. Sådan bare at rejse ud alene.

Ærligt føler jeg mig ofte ikke særlig modig. Som forleden hvor hjertet lige hamrede lidt ekstra da jeg så mig selv stående i våddragt på Algarves kyst, omgivet af 25-årige surfere, og et oprørt hav med bølger som var over dobbelt så høje som mig – med beskeden om blot at komme ud og op på surfbrættet

– ”it’s only water”… sagde den blonde norske surfpige, som skulle forsøge at lære os at surfe på 3 dage..

Og ja, det var ærligt ret frygtindgydende at befinde sig i så vilde omgivelser. At stå der midt i vandet, kæmpe sig op imod bølger som kom alle steder fra – uden kontrol over om jeg var ovenpå, under vandet eller måske endda ovenpå brættet i sådan cirka 2 sekunder.
Alt imens omkring 50 andre kæmpede på samme måde, og vi forsøgte at undgå at ramme hinanden i processen.

Der er kun én måde at lære at surfe på vist, og det er at blive ved.

At kæmpe på trods af at din krop efter kun en time er så balret at du for længst har glemt hvad overskud betyder, og at fortsætte selvom du bare falder af konstant, sluger saltvand og at dine øjne og ansigt svier mere end du lige troede var muligt.. Et flashback til hvordan livet også kan slå en omkuld engang imellem, og hvordan du alligevel er nødt til at rejse dig og fortsætte mod næste tinde.

Efter et par dage når jeg lige at komme op på mit surfboard og få fornemmelsen – meget kortvarigt, men dog et lille kick, og en kæmpe tilfredsstillelse over, ikke blot at have givet op. At have gjort noget jeg egentlig ikke troede var muligt. Og ja jeg voksede lige et par ekstra cm den dag, klappede mig selv lidt ekstra på skulderen og selvom der er laaannngg vej igen – så er det bestemt ikke sidste gang jeg skal prøve kræfter med et surfbræt.

Er det at være modig? Hmm, jeg tror mere det er et valg. Et ønske om ikke at være begrænset af frygt, ikke at være hæmmet af en overbevisning der fortæller mig at det kan jeg ikke.
Jeg føler mig ærligt ikke specielt modig sammenlignet med mange andre mennesker.

Når folk spørger mig om hvordan jeg tør rejse ud på egen hånd, uden at kende nogle på forhånd eller at have læst op på kultur og destination, så tror jeg det helt ærlige svar er, at jeg jo ikke er startet sådan.
Mod er noget der vokser, ligeså stille, alt imens man stirrer frygten i øjnene.

Jeg startede således med at rejse til steder hvor jeg skulle møde andre (yogature, ashrams etc.) og efterhånden er jeg helt tryg ved at jeg aldrig er mere alene end jeg selv vælger at være.

Jeg er helt tryg ved, at eventyret er der hvis jeg vælger det skal være der – men at jeg selv aktivt skal gribe det og gøre en indsats.

Men hvordan bliver man så mere modig? Det korte svar må være, at gøre noget man egentlig ikke rigtig tør. At tage små skridt, man behøver måske ikke lægge ud med at springe fra 10-meter vippen, men kan starte fra 5 meter og få en god oplevelse at gå videre med.

Mod og frygt er to sider af samme mønt.
Måske handler man fordi man er bange, måske handler man fordi man ønsker et adrealin kick.

Personligt er det min frygt for at gå glip af noget i livet, og for at sidde tilbage når jeg er gammel og det så er for sent.
Den frygt er så stor at den bliver min drivkraft for at forsøge at få presset det maksimale ud af livet hver dag – modig eller ej.

3 gode råd til hvordan du bliver mere modig

  • Identificer din frygt. Hvad er du konkret bange for? Og hvad kan du gøre for at imødekomme den frygt så den bliver til at håndtere og ikke afholder dig fra at handle. Hvis du kender din frygt kan du også blive venner med den
  • Gør noget du ikke tør engang imellem. Pas på med at blive for længe i din ”nye” komfortzone. Udfordre dig selv jævnligt med at gøre et eller andet som lige får hjertet til at hamre og pulsen lidt i vejret – og ja det må godt føles lidt ubehageligt inden☺
  • Omgiv dig med mennesker som skubber til dig og udvikler dig som menneske. Husk at mange af dine ”gamle” bekendte meget gerne vil fastholde dig i de trygge, vante rutiner – nye kapitler kræver ofte nye mennesker som vil opmuntre, heppe og som vil trække dig i nye retninger og lade dig udvikle dig
By | 2018-08-03T11:37:57+00:00 august 3rd, 2018|Ikke-kategoriseret|